Pénisz párzás

Index - Tudomány - Levágott pénisszel nehezebb a párzás

Admin National Geographic Magyarország Az állatok közt a pénisz mérete, alakja, sőt száma is megdöbbentő változatosságot mutat.

SZILÁGYI VILMOS: SZEXUÁLPSZICHOLÓGIA

A pókok viszont pénisz nélkül is jól elboldogulnak. Párzásukat azonban meglehetősen bizarrá teszi, hogy a csúcspont után a nőstény gyakran fölfalja partnerét. Sok férfi ábrándozik arról, bárcsak nagyobb lenne a pénisze. Valószínűleg bajban lennének azonban, ha sokszor túlzó kívánságuk teljesülne.

Az emberi hímvessző mérete nagymértékben eltérő: 10—20 cm erektált állapotban. Pénisz párzás azonban egy afrikai törzs, ahol a férfiak férfiassága jóval hosszabb, és a tulajdonosaik laza csomóra kötik, amikor nagyobb útra indulnak.

Pénisz párzás. A baromfi elnevezése kor és ivar szerint

Állati péniszek Az állatok közt a pénisz mérete, alakja, sőt száma is megdöbbentő változatosságot mutat. Egyes laposférgeknek több tucatnyi péniszük van, ami létfontosságú, mivel a párokért zajló versengés folyamán amelynek külön pikantériája, hogy valamennyien hímnősek… az egyedek minden alkalmat megragadnak, hogy leharapják erekció napja mi ez vetélytársak hímivarszerveit.

A viszonylagos pénisz párzás egy másik hímnős állat, a korzikai meztelencsiga tartja, amelynek teljesen kinyújtott hímtagja eléri a 60 centimétert, tehát négyszer akkora, mint a testhossza. Ez olyan, mintha a férfiaknak nyolc méteres pénisz párzás járkálnának! A pénisz fontos szerv, nemcsak a párzásban betöltött szerepe miatt, hanem jó példát szolgáltat az evolúció működésére is.

mi lehet ragacsos pénisz a férfiaknál mind az erekció fokozásáról

A hímek versengése az utódnemzésért az állati ivarszervek gyors evolúciójához vezet, és ez nem korlátozódik a hímivarszervekre, mivel a nőivarszervek is velük együtt fejlődnek. A hímivarszervek azonban feltűnőbbek, mivel gyakrabban kerülnek szem elé a hímek szándékosan mutogatják is férfiasságukat.

A pénisz felépítésbeli eltérései pedig olyan feltűnőek, hogy a biológusok gyakran ez alapján tesznek különbséget a másként megkülönbözhetetlen fajok között.

miért puha a pénisz feje az erekció során hatalmas pénisz

Pénisz párzás pókok pénisz nélkül is elboldogulnak A pókok különlegesek, mert jól elboldogulnak pénisz nélkül is. Helyette módosult tapogatólábukat, az ún.

Ezért nincs péniszcsontja az embernek

A tapogatólábak nincsenek kapcsolatban az ivarmirigyekkel, ezért a pókoknak — fecskendőhöz hasonlóan — föl kell tölteniük azokat spermával, mielőtt fölkeresnék a nőstényt. A pókok párzása meglehetősen bizarr, részben azért, mert a nőstények sokkal nagyobbak, mint a hímek, másrészt a párzás csúcspontja után a nőstény gyakran fölfalja partnerét.

hím vastag péniszek nyugodt és felálló állapotban

A Tidarren genuszba tartozó hímjei az utolsó előtti vedlés végén két hatalmas tapogatólábbal bújnak elő. Ezek olyan hatalmasak — tömegük egyenként kiteszi a pénisz párzás testtömegének majdnem 10 százalékát —, hogy jelentősen nehezítik a hímek mozgását.

Ez akadályozza az összes szerelmi lábmunkát, ami gyakran nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a hím pók kiüsse pénisz párzás rivális hímeket a nyeregből és a nőstény kegyeibe férkőzzék.

Top 10 legnépszerűbb szexpozíció

A hím pók azért, hogy megbirkózzék a problémával, úgymond a saját kezébe veszi a dolgokat. Egyik tapogatólábát a pókselymébe pénisz párzás, majd addig forog körbe, amíg a tapogatóláb le nem válik.

Tartalomjegyzék

Más fajoknál, például a laposférgeknél és a csigáknál a hímek leharapják egymás ivarszerveit, de ez a pók az egyetlen, amely önmaga szabadul meg a sajátjától. Amputált párzószervvel Pénisz párzás ok nyilvánvaló, és az előny igen jelentős. Margarita Ramos, Duncan Irschick és Terry Christenson, valamint munkatársaik a New Orleans-i Tulane Egyetemen kimutatták, hogy egy tapogatólábbal a hímek 50 százalékkal gyorsabbak és sokkal jobb az állóképességük, ami viszont azt jelenti, hogy az önmagukat amputálók nagyobb valószínűséggel párzanak és hagynak hátra utódokat.

A törpepók függeléke fölvet néhány érdekes evolúciós kérdést.

Here (méh)

Az egyik, hogy pénisz párzás fejlődött ki, ha nincs haszna? Ez azt jelenti, hogy ezek a jellemzők az evolúciós örökségünk részei, és nem tudunk szabadulni tőlük.

Valamennyi pók a-vitamin és merevedés tapogatólábbal fejlődött ki, így a Tidarren genusz pénisz párzás sem kivételek. A másik kérdés: miért olyan nagyok a pók tapogatólábai? Az egyik elképzelés szerint az ivarok közötti hatalmas méretkülönbség a hím tömege csupán 1 százaléka a nőstényének annak köszönhető, hogy a hím egyre kisebb lett az evolúció folyamán.

Mivel a nőstények mérete nem változott, megérte a hímeknek, hogy megtartsák a nőstényekhez illő méretű pedipalpusaikat.

pont a férfiaknál a péniszen középső pénisz cm

Ha csak az lenne a kérdés, mennyi spermára van szüksége a nősténynek a megtermékenyítéshez, hatékonyabb módszer lett volna mindkét pedipalpus megtartása, de fele akkora méretben. A párzással a hím befejezi életét A válasz kapcsolatban állhat azzal a ténnyel is, hogy a legtöbb hím póknak egyetlen esélye van a párzásra, mivel munkálkodás közben általában elfogyasztja őket pénisz párzás nőstény. Ily módon tehát a hímnek nem lett volna túl sok esélye arra, hogy kihúzza az első tappgatólábát a nőstény ivarszervéből és behelyezze a másikat.

erekció mit kell tenni prosztatagyulladással, éjszakai erekcióval

A hím törpepókoknak is csak egy lehetőségük van, de nem azért, mert megeszik őket, hanem azért, mert — egyedülálló módon — békésen jobblétre szenderülnek, mihelyt megtermékenyítették a partnerüket.

Olvassa el is